Programma’s Huis van Heron

Programma’s Huis van Heron

1. Het kenniscentrum van Zuid-west Nederland voor het verduurzamen van je omgeving.

Het kenniscentrum voor het verduurzamen van je omgeving is een plek waar kennis over de drie duurzaamheidspijlers (people, planet, profit) gedeeld wordt. Het geeft je inzicht over hoe je voor je huis, wijk, onderneming of organisatie dient te voldoen aan wet- en regelgeving en hoe je een duurzaamheidsplan kan opstellen. Huis van Heron is een inspirerende plek waar het verduurzamen van je omgeving concreet wordt, waar je advies kunt inwinnen en waar volop interactie plaatsvindt. De netwerkorganisatie van Huis van Heron bestaat uit onafhankelijke adviseurs en uit ondernemers die hun ervaringen willen delen. Zo is er veel actuele kennis van diverse duurzaamheidsthema’s en bijbehorende subsidiemogelijkheden beschikbaar.

Iedereen, organisaties en verenigingen, burgers en woonwijken, scholen en overheden, kunnen zowel offline als online bij het kenniscentrum terecht. In Huis van Heron zijn onze adviseurs beschikbaar om u te woord te staan over uw duurzaamheidsvragen. Houd verder de agenda in de gaten voor interessante presentaties, lezingen en (netwerk)evenementen. Natuurlijk staan wij u ook graag online te woord. Op onze nieuwspagina vindt u interessante artikels en interviews om uw duurzaamheidskennis uit te breiden.

2. Proeftuin voor innovaties

Huis van Heron is een plek waar mensen een innovatief idee kunnen ontwikkelen en testen tot een product of dienst. Voor de actieve begeleiding van deze projecten wordt de netwerkorganisatie Huis van Heron ingezet, waar ervaren lokale ondernemers hun kennis en expertise inzetten.

Start-ups en scale-ups krijgen de gelegenheid om vanuit het Huis van Heron de omgeving als proeftuin voor innovaties te gebruiken. Zo blijven we de kennis over het verduurzamen van de omgeving vernieuwen.

3. Dorpshuis van Heron

Het Huis van Heron is direct naast het Randstadrail station Nootdorp gesitueerd en daarmee zowel met openbaar vervoer als met de (deel)auto en fiets zeer goed bereikbaar. Tevens is het Huis van Heron de hub van het bedrijvenpark Heron waar u de mogelijkheid heeft om te werken, te ontmoeten en samen te werken. Het is een energie gevende omgeving die zorgt voor sociale verbinding tussen de ondernemers en andere bezoekers. Daarmee is het Huis van Heron hét ondernemershuis en dorpshuis van de omgeving.

Het Huis van Heron is een permanent en circulair gebouw en krijgt een uitstraling die het concept van duurzaamheidshub ondersteunt. De techniek en de materialisering van het Huis van Heron sluiten aan op de nieuwste inzichten op het gebied van de circulaire en duurzame bouweconomie.

 

“Het dorpshuis van Heron is een plek met reuring waar iedereen welkom is en zich welkom voelt.”

Kirstin de Boer

kirstin@huisvanheron.nl

Contact opnemen