Kennis- en netwerkplatform

Huis van Heron is een kennisplatform voor het verduurzamen van je omgeving; een plek waar kennis over de drie duurzaamheidspijlers (people, planet, profit) gedeeld wordt. Het geeft je inzicht over hoe je voor jouw huis, wijk, onderneming of organisatie dient te voldoen aan wet- en regelgeving. Op onze nieuwspagina vind je interessante artikelen en interviews om jouw duurzaamheidskennis uit te breiden. Houd verder de agenda in de gaten voor interessante presentaties, lezingen en (netwerk)evenementen. Natuurlijk staan wij jou ook graag online te woord.

Duurzaamheidsadvies

Ben je naast duurzaamheidsnieuwsartikelen op zoek naar een specifiek antwoord op jouw duurzaamheidsvraag? Wil je bijvoorbeeld weten hoe jouw organisatie een start kan maken met verduurzaming en welke subsidiemogelijkheden daarvoor beschikbaar zijn? Of kun je al een concreet verduurzamingsadvies gebruiken? De netwerkorganisatie van Huis van Heron bestaat uit onafhankelijke adviseurs en uit ondernemers die hun ervaringen willen delen. Zo is er veel actuele kennis van diverse duurzaamheidsthema’s en bijbehorende subsidiemogelijkheden in de regio beschikbaar. In Huis van Heron zijn onze adviseurs beschikbaar om jou te woord te staan over jouw duurzaamheidsvragen. Hieronder lichten we een aantal van onze diensten en beschikbare tools toe, neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Duurzaamheidsambitie

Wat is de duurzaamheidsambitie van jouw organisatie? Het bepalen hiervan is de eerste stap in de richting van verduurzaming. Huis van Heron helpt je graag met het inzichtelijk maken van deze stip op de horizon. Dit doen we door te kijken naar de werkprocessen en de activiteiten van jouw organisatie, duurzaamheid staat hier namelijk mee in verbinding en dient daar op aan te sluiten. In een interactieve sessies gaan we graag met je aan de slag om de betekenis van duurzaamheid en de duurzaamheidsambitie van jouw organisatie te bepalen.

Energiefitscan

Ben je benieuwd hoe energiefit jouw organisatie momenteel is en welke stappen jullie kunnen zetten om toekomstige ambities te behalen en te voldoen aan wet- en regelgeving? Dit kan door middel van de energiefitscan. De stappen van huidig naar toekomstig worden uitgewerkt in specifieke maatregelen voor jouw organisatie. Ook bieden we inzicht in de kosten/opbrengsten van deze maatregelen, de subsidiemogelijkheden en natuurlijk de terugverdientijd en het verwachte rendement.

Dashboard verduurzamen en duurzaamheidsplan

Het Dashboard Verduurzaming wordt ingezet om de energetische- en financiële impact van duurzaamheidsmaatregelen in beeld te brengen. Dit kan zowel op individueel niveau als op het niveau van een portefeuille of bedrijventerrein. Door middel van het dashboard verduurzaming krijg je inzicht in het effect van maatregelen op jouw KPI’s, strategie en/of doelstelling. Het geeft je de mogelijkheid om te experimenteren met diverse varianten door te variëren met de planning, de maatregelen en de aanpak. Op basis hiervan kan een concreet duurzaamheidsplan voor jouw organisatie of bedrijventerrein worden ontwikkeld. Daarnaast is het dashboard een tool om de voortgang van de verduurzaming tijdens de uitvoering van de maatregelen te monitoren en hier eenvoudig over te rapporten.

Subsidieaanvragen

Huis van Heron beschikt over veel informatie over de beschikbare subsidiemogelijkheden. Zo kijken we bijvoorbeeld naar subsidies voor projecten in de voorbereidingsfase, zoals het opstellen van een duurzaamheidsplan. Maar ook naar subsidiemogelijkheden voor de uitvoering van specifieke duurzaamheidsmaatregelen. Naast het in kaart brengen van de mogelijkheden, kunnen we je ook helpen met het aanvragen van de subsidie. Hier hebben we ruime ervaring in en de juiste contacten voor.

Projectmanagement

Het netwerk van Huis van Heron bestaat uit meerdere projectmanagers welke ervaring hebben met het succesvol managen van een duurzaamheidsproject. Huis van Heron kan je helpen in het aansturen van jouw project om het gewenste eindresultaat te bereiken. Dit doen wij door te starten met het opstellen van een gedegen plan van aanpak, welke specifiek aansluit op jouw project. Tijdens het project dragen we zorg over het bewaken van de lopende processen, verbinden we de verschillende elementen en partijen en waarborgen we de continuïteit hiervan.

Wij helpen je graag bij het verwezenlijken van jouw duurzaamheidsambities. Wil je meer weten over hoe wij dit aanpakken of hoe wij jouw specifieke vraag kunnen beantwoorden? Neem dan contact met ons op via info@huisvanheron.nl  

Onze diensten bestaan onder meer uit:

  • Het opstellen van een duurzaamheidsplan voor jouw organisatie.
  • Het onderzoeken van de subsidiemogelijkheden voor jouw organisatie of project en het begeleiden van de aanvraag hiervan.
  • Communicatie in een duurzaamheidstraject: het communiceren naar en het aanspreekpunt zijn voor wijkbewoners of gebruikers die een duurzaamheidtraject ondergaan.
  • Het opstellen van een dashboard verduurzamen voor jouw vastgoed. Het dashboard verduurzamen vastgoed wordt ingezet om de energetische- en financiële impact van duurzaamheidsmaatregelen in beeld te brengen.
  • Het uitvoeren van een energiefitscan.

Wij helpen je graag bij het verwezenlijken van jouw duurzaamheidsambities. Wil je meer weten over hoe wij dit aanpakken? Neem dan contact met ons op via info@huisvanheron.nl

Contact

    Agenda

    Op onze nieuwspagina vind je interessante artikelen over het verduurzamen van je omgeving. Samen met onze members organiseren we diverse events waar kennis over duurzaamheid wordt gedeeld en vraag en aanbod met elkaar wordt verbonden. Daarnaast staan onze adviseurs voor je klaar om je specifieke vraag te beantwoorden of je te ondersteunen bij het verduurzamen van jouw omgeving, organisatie, wijk of huis.