Kennisplatform

meer info

Netwerk
bijeenkomst

meer info

Duurzaamadvies

meer info

Over Huis van Heron

Huis van Heron is de plek waar je komt om op het gebied van verduurzaming geïnformeerd en ontzorgd te worden en waar je verleid wordt om tot actie over te gaan. Het is een plek waar kennisdelen, onafhankelijk advies, duurzaamheidsinnovaties en samenwerking centraal staan.

Huis van Heron is een online platform én een netwerkorganisatie met als doel het verduurzamen van je omgeving. Dit willen wij bereiken door te informeren, te inspireren, te verbinden en door kansen zichtbaar te maken. Door jouw duurzame initiatief een groot bereik te geven en jou een voorbeeld te laten zijn. Want alleen samen kunnen we de impact realiseren die nodig is. Of je nou werkzaam bent bij de (semi) overheid, een belangengroep of vereniging, een commerciële partij of als je je eigen huishouden wilt verduurzamen.

Wij zijn online makkelijk vindbaar en daar 24/7 actief. De netwerkorganisatie van Huis van Heron bestaat uit ondernemers en onafhankelijke adviseurs die jou graag antwoord geven op jouw duurzaamheidsvragen. Daarnaast inspireren wij jou graag om zelf aan de slag te gaan met het verduurzamen van je omgeving. Of je nou een ondernemer bent die energieneutraal wil worden of een particulier die met buren samen zonnepanelen wil plaatsen. Want ook met veel kleine verduurzamingsstappen maken we een grote stap.  

Missie

Wij helpen je met het verduurzamen van je omgeving. Door te informeren, te inspireren, te verbinden en door kansen zichtbaar te maken. Door jouw initiatief een groot bereik te geven en jou een voorbeeld te laten zijn. Want alleen samen kunnen we de impact realiseren die nodig is.

Doelstelling

Huis van Heron ondersteunt de regio Zuid-West Nederland in het behalen van de doelen uit het klimaatakkoord voor 2030 (aardgasloos) en 2050 (klimaatneutraal). Door partijen te verbinden, advies te geven en te inspireren met concrete voorbeelden.

Wil je meer weten over hoe wij dit aanpakken? Neem dan contact met ons op via info@huisvanheron.nl

Vanuit het Huis van Heron worden partijen bij elkaar gebracht, kennis gedeeld, innovaties getoond en verduurzamingsmogelijkheden voor investeerders (ondernemers en inwoners) heel concreet en toegankelijk gemaakt. Het Huis van Heron is er voor de inwoners en ondernemers in de gemeente maar zal ook van betekenis zijn voor de regio. De ambitie van Huis van Heron is om het kenniscentrum van Zuid-West Nederlandvoor het verduurzamen van je omgeving.

De fysieke locatie van Huis van Heron bestaat uit een concept waarin kennisdelen, advies, innovaties en ontmoeten centraal staan; de ‘duurzaamheidshub’. Onze hub ondersteunt onze ambitie en bestaat daarnaast uit kantoren, horeca en vergadervoorzieningen welke gezamenlijk een duurzame showcase vormen.

  • Duurzaam en circulair
  • Verbinding en samenwerking
  • Innovatie en inspiratie

Contact

    Agenda

    Op onze nieuwspagina vind je interessante artikelen over het verduurzamen van je omgeving. Samen met onze members organiseren we diverse events waar kennis over duurzaamheid wordt gedeeld en vraag en aanbod met elkaar wordt verbonden. Daarnaast staan onze adviseurs voor je klaar om je specifieke vraag te beantwoorden of je te ondersteunen bij het verduurzamen van jouw omgeving, organisatie, wijk of huis.